Осъдиха бившия шеф на Интерпол на 13,5 години

11:26, 21 яну 20 / Свят 25 1404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът в китайския град Тянцзин осъди бившия директор на Интерпол Мън Хунвей на 13,5 г. затвор. Наложена му е и глоба в размер на 2 млн. юана.

Бившият шеф на международната организация и бивш заместник-министър по въпросите на обществената сигурност по време на съдебното заседание е признал вината си за получаване на подкуп, чиято обща сума надхвърля 2 млн. долара.

Мън Хунвей няма да обжалва присъдата, предаде БГНЕС.

Бившият шеф на Интерпол призна, че е получил подкупи за 2,1 млн. долара

През октомври 2018 г. медиите съобщиха, че властите във Франция са започнали разследване във връзка с изчезването на директора на Интерпол, който отпътува за Китай в края на септември. За неговото изчезване съобщи съпругата му, която живее заедно с децата си в Лион.

По-късно властите в Китай заявиха, че изчезналият шеф на Интерпол е заподозрян в нарушавана на закона и по случая се води разследване. Няколко часа по-късно от Интерпол съобщиха, че в генералния секретариат в Лион е получена молба за оставката му. През ноември разследването, свързано с изчезването на Мън Хунвей е прекратено.

В края на март бившият шеф на Интерпол е изключен от Китайската комунистическа партия и свален от всички заемани до момента постове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама