Mercedes напуска Формула 1 през 2021 г.?

16:15, 20 яну 20 / Спорт 25 1172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Mercedes най-вероятно ще се оттегли от Формула 1 като заводски отбор през 2021 г. и отново ще бъде само доставчик на двигатели, както в периода 1994 - 2009 г. Според сайта F1insider, за който пише известният репортер Ралф Бах, изпълнителният директор на Mercedes Тото Волф вече преговаря с кандидат-купувачи.

Засега се смята, че най-сериозен е интересът от руснака Никита Мазепин и канадския милиардер Лорънс Строл, съобщава bTV. Последният в момента притежава "Форс Индия", чието име промени на "Рейсинг Пойнт". Канадецът е и баща на пилота от Формула 1 Ланс Строл.

Намерението на Mercedes да не поддържа собствен тим е заради новите правила, които ще бъдат въведени във Формула 1 след година.

"Тото иска да е подготвен, ако Mercedes напусне Формула 1 и остане само като доставчик на двигатели. Не мислите ли, че е странно, че все още не са подписали споразумението "Конкорд" за 2021 г. Не виждам защо от Mercedes трябва да продължават да харчат толкова много пари, при положение че спечелиха всичко", заяви бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун.

Mercedes се завърна в спорта с гръм и трясък през 2010 г., когато купи "Браун". Последва доминация на немския концерн - шест поредни титли за "сребърните стрели" при пилотите и конструкторите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама