ГЕРБ: Вотът на недоверие няма да мине

14:48, 20 яну 20 / Политика 25 1921 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Искам да уверя БСП, че вотът на недоверия няма да мине. ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще изпълним управленската програма, която сме подписали преди три години и ще довършим своя управленски мандат. Коалицията е стабилна“, каза на брифинг народният представител от ГЕРБ Александър Ненков, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Според него партиите в и извън парламента съзнават, че падането на правителството ще доведе само до нови въпросителни.

БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството (ОБНОВЕНА)

Ненков отбеляза, че мотивите на левицата за искане на вот на недоверие не съответстват с реалността. „Те по-скоро целят всяване на страх сред населението. Нямат никакво решение. Те много обичат да говорят за модели и мисля, че моделът на тяхното управление все още не е забравен,“ добави Ненков.

Председателят на околната среда и водите в Народното събрание Ивелина Василева твърди, че ГЕРБ има отговорно отношение и са готови за дебат. „В годините досега сме доказали, че работим за подобряване на околната среда. Бяха изградени над 2 500 км ВиК мрежа, 51 пречиствателни станции за отпадъчни води, 52 регионални системи за управление на отпадъците. Наясно сме, че ако има нарушения, всеки трябва да носи своята отговорност. Убедени сме, че това са политики, които изискват държавническо поведение“, каза тя и допълни, че такова е поведението на кмета на Перник Станислав Владимиров, който работи заедно с правителството за облекчаване на ситуацията.

„БСП целят създаването на кризи, нагнетяване на напрежение, подсилване на страховете на хората“, допълни Василева.

По-късно в Русе  председателят на Парламентарната група ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова коментира, че правителството трябва да продължи своята работа до края на мандата, защото има ясна програма с приоритети и с реално предприети мерки, с които да гарантира интересите на българските граждани. Тя също е на мнение, че резултат от този вот няма да има.

"Ще участваме сериозно и ангажирано в дебатите. Защото смятаме, че кризата, която се прояви в момента с водоснабдяването на Перник, не бива да бъде повод за искане на оставка на правителството. Отговорното поведение на политическите сили е именно да се търсят решения и тази криза да се използва, за да се очертае дългосрочна визия за това как да се справяме с всички климатични предизвикателства", отбеляза тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама