Мистериозно бягство на десетки затворници в Парагвай

11:16, 20 яну 20 / Свят 25 1574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седемдесет и пет затворници са избягали от затвор в Източен Парагвай край границата с Бразилия, съобщиха местните власти, цитирани от BBC и БНР.

Подозира се, че много от тях са били оставени от надзирателите да си тръгнат свободно през централния портал.

Затворници избягаха през дупка в тавана на тоалетна

Открит е тунел, но властите смятат, че той може да е послужил само като прикритие.

Десетки от бегълците принадлежат към най-големия престъпен синдикат в Бразилия. Базираната в Сао Пауло организация, която има близо 30 000 членове, се занимава с трафик на наркотици и оръжие в Бразилия, както и в Парагвай, Боливия и Колумбия.

След проверка на затворническия комплекс в източния град Педро Хуан Кабалеро в неделя полицията е открила, че цялото крило с членове на бразилската банда е празно. В една от килиите са намерени около 200 чувала с пясък.

Кание Уест разплака затворници с изненадващ концерт

Един затворник е заловен, докато се опитвал да избяга през тунела.

Вътрешният министър Евклид Асеведо заяви, че е ясно, че служители в затвора са замесени в бягството. „Открихме тунел и смятаме, че е бил прикритие за освобождаването на затворниците. Имало е съучастници, които работят в затвора“, каза той.

Според него има информация, че затворниците са били пускани навън на по-малки групи през последните няколко дни и това е станало, докато директорът бил в годишен отпуск. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама