Подменят водопроводната мрежа в най-голямото ямболско село

20:27, 18 яну 20 25 2439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава работата по подмяната на водопроводната мрежа в най-голямото ямболско село. До края на годината в Зимница ще бъдат основно ремонтирани и 10 улици, съобщава БНР. 

Кална вода потече от чешмите в Ямбол

В Зимница живеят над 2000 души, но честите аварии по амортизираната водопроводна мрежа са ежедневен проблем за местните. По проекта, който е по Програмата за развитие на селските райони, се предвижда всички стари тръби да бъдат премахнати, посочи заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов.

"Вече по доста от улиците е прокаран водопроводът. Започна поставянето и на бордюри, защото по този проект е предвидено 13 км от уличната мрежа на Зимница да бъдат изцяло преасфалтирана".

Три села протестират срещу опасни пътища в Ямболско

За останалите села в община Стралджа обаче на европейско финансиране не може да се разчита, тъй като броят на жителите е недостатъчен за кандидатстване по оперативните програми. "От тук нататък вече чакаме и държавата, виждам че се търсят мерки", коментира Иванов. 

В цялата област водопреносната мрежа е на повече от 60 години, а загубите на питейна вода по нея са от 50 до 80 процента.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама