Задържане под стража за притежателя на тротил от Ветово

18:10, 17 яну 20 25 1382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража определи Окръжният съд в Русе на 51-годишният Митко Митев от Ветово, който пострада при взрив на тротилова шашка в началото на седмицата, съобщи БГНЕС. 

Митев беше привлечен като обвиняем за унищожаване на имущество на значителна стойност и за придобиване и държане на боеприпаси в големи количества. Пред медиите обвиняемият съжали за станалото, но отказа да отговаря на повече въпроси, като се оправда, че е с увреден слух след взрива.

Окръжната прокуратура в Русе разследва взрива във Ветово

В понеделник в къщата на мъжа във Ветово бяха открити над 20 килограма тротил и амонит. При последващо претърсване на апартамент на обвиняемия в Русе не са намерени други взривни вещества, съобщи наблюдаващият прокурор Николай Николов. Според него има данни, че обвиняемият не е в добро психическо състояние.

По делото са назначени множество експертизи с цел изясняване дали взривът е умишлен, предизвикан от пострадалия по невнимание или от друго лице. Тепърва ще се установява и дали намерените взривни вещества са годни.

В съдебната зала адвокатът на обвиняемия поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест, заради недоброто му психическо състояние. Съдът обаче се съобрази с мотивите на прокуратурата, че престъплението е с висока обществена опасност и определи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Решението може да се обжалва в законоустановения срок пред Апелативния съд във Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама