Шестима от имотните измамници получиха обвинения

14:10, 17 яну 20 25 1423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група за придобиване на чужди недвижими имоти, чрез използване на неистински документи, в т.ч. фиктивни актове за граждански брак с починали лица, съобщиха от прокуратурата. Сред обвиняемите са полицай и служител на Териториално звено „ГРАО“.

Привлечените бяха задържани на 15 и 16 януари 2020 г. в София при действия по разследването на следователи, МВР и ГДБОП. В хода на разследването бяха претърсени жилища и автомобили, както и лични обиски -  иззети са множество доказателства за престъпната дейност на групата – чужди лични документи, данни за лица, чиито имоти са придобити или подтотвяни за придобиване.

Акцент на деня: Фиктивни бракове и вируси мъчат МВР

Ролята на полицейския служител в престъпното сдружение била да издирва възрастни или наскоро починали самотно живеещи хора, които притежават скъпи имоти и пари. Служителката в „ГРАО“ от своя страна заличавала от регистъра евентуални наследници на жертвите.

Иззет е и „издаден“ в Москва фиктивен акт за граждански брак на един от обвинените с починало лице, притежаващо голяма парична сума в банкова сметка и апартамент в центъра на София.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за петима от обвиняемите лица. Парична гаранция от 5000 лв. е наложена на шестия привлечен за участие в групата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама