Прокуратурата: Имало е разрешение за вноса на боклук от Италия

18:00, 16 яну 20 / Политика 25 313 Topnovini
1

Имало е разрешение за внос на 25 000 тона отпадъци от Италия. То е издадено на 6 декември 2019 г. от оправомощен заместник-министър на околната среда и водите. Това става ясно от съобщение на прокуратурата до медиите.

Нено Димов остава в ареста

От държавното обвинение заявяват, че на площадката в град Плевен са открити огромно количество отпадъци, част от тях - в бали с нарушена цялост на опаковката. Изяснено е, че за тази площадка дружеството, което я използва, не разполага със съоръжения за третиране на отпадъци, обектът не е водоснабден и електроснабден, няма назначени работници по трудов договор.

Бивш екоминистър за ареста на Нено Димов: По веригата ще изскочат и други нередности

Главният прокурор е сезирал министъра на околната среда и водите с искане за възобновяване на производството по издаване на разрешението за трансграничен превоз, поради установено съществено нарушение на изискване за законосъобразност.

Въз основа на разкритото конкретно нарушение, при издаването на решението за съгласие за трансграничен превоз, главният прокурор е възложил на Върховната административна прокуратура да сезира министъра на околната среда и водите да извърши проверка и предприеме необходимите мерки.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 50 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.