3 месеца партиите ще мъдрят промени в Изборния кодекс

13:29, 16 яну 20 / Политика 25 981 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

На председателски съвет е постигнато съгласие да се направи работна група с представители на всички политически сили. 3 месеца групата ще анализира резултатите от изминалите избори и ще изготви промени в Изборния кодекс.

Даниела Дариткова от ГЕРБ подчерта, че промените трябва да отговорят на очакванията изборният процес да бъде прозрачен и да гарантират сигурност, че всеки глас ще бъде коректно отчетен.

Халил Летифов от ДПС коментира: „Този път наистина се надяваме на отговорно политическо поведение и решения, спазващи законите на страната и правата на хората“.

През последните години призракът на това че изборните резултати не са отчетени реално винаги е съществувал. Дори да премахнем част от съмненията за фалшификации, това ще бъде добре свършена работа“, заяви Искрен Веселинов.

Кръстина Таскова от „Воля“ обяви, че партията ще настоява неграмотните и некоректните платци към държавата да нямат право да гласуват, както и за въвеждане на видео наблюдение при преброяването на бюлетините и протоколите.

Въпреки че не се изказаха след срещата, от БСП също ще участват. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама