3 месеца партиите ще мъдрят промени в Изборния кодекс

13:29, 16 яну 20 / Политика 25 253 Биляна Иванова
1

На председателски съвет е постигнато съгласие да се направи работна група с представители на всички политически сили. 3 месеца групата ще анализира резултатите от изминалите избори и ще изготви промени в Изборния кодекс.

Даниела Дариткова от ГЕРБ подчерта, че промените трябва да отговорят на очакванията изборният процес да бъде прозрачен и да гарантират сигурност, че всеки глас ще бъде коректно отчетен.

Халил Летифов от ДПС коментира: „Този път наистина се надяваме на отговорно политическо поведение и решения, спазващи законите на страната и правата на хората“.

През последните години призракът на това че изборните резултати не са отчетени реално винаги е съществувал. Дори да премахнем част от съмненията за фалшификации, това ще бъде добре свършена работа“, заяви Искрен Веселинов.

Кръстина Таскова от „Воля“ обяви, че партията ще настоява неграмотните и некоректните платци към държавата да нямат право да гласуват, както и за въвеждане на видео наблюдение при преброяването на бюлетините и протоколите.

Въпреки че не се изказаха след срещата, от БСП също ще участват. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 47 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.