Държавната дума одобри Мишустин за премиер на Русия (ОБНОВЕНА)

15:05, 16 яну 20 / Свят 25 1360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 11.05 ч. / Обновена в 15.05 ч.

Държавната дума одобри предложението на президента на Русия за назначаване на настоящия ръководител на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин за премиер, съобщи БНТ. 383 депутати гласуваха „за“, няма „против“, а 41 депутати се въздържаха.

"Колеги, решението е взето. Съгласихме се да назначим Михаил Владимирович Мишустин за министър-председател на Руската федерация", заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, обобщавайки резултатите.

По-рано по време на среща с фракция "Обединена Русия" в Държавната дума Михаил Мишустин съобщи, че са предвидени промени в новото правителство, предаде БГНЕС. "Мишустин каза, че ще обсъжда, включително с фракции кандидати за министерски позиции. Той заяви, че ще има промени в състава на новия кабинет", каза лидерът на „Единна Русия“ Сергей Неверов.

Руската Дума гледа кандидатурата на Михаил Мишустин за премиер

Мишустин посочи националните проекти и дигиталната икономика сред приоритетите в своята работа като ръководител на кабинета на министрите.

Президентът Владимир Путин вчера предложи редица изменения в Конституцията на Руската федерация. По-конкретно той обяви прехвърлянето на Държавната дума на правото да одобрява кандидатурите на премиера и на вицепремиерите и министрите.

Путин поиска референдум за промени в Конституцията на Русия

Мишустин каза още, че като премиер на първо място ще се заеме с премахването на бариерите пред бизнеса. "Най-важното е да се премахнат бариерите пред бизнеса, да се намалят разходите. Във всички случаи предстоят съществени разговори с бизнеса", заяви той.

На среща с фракцията на Комунистическата партия изключи въвеждането на облекчение на данъка върху доходите на физическите лица, обещавайки целева помощ за бедните руснаци.

„Мишустин възнамерява да подпомогне 20 милиона в крайна нищета. Той каза, че няма средна класа. Отхвърли възможността за облекчение на данъка върху доходите и обеща да въведе целева помощ след две години", се казва в изявление на партията.

Мишустин също заяви, че възнамерява да направи инвентаризация на националните проекти и да разбере какво пречи на тяхното изпълнение. Той ще се заеме и със справянето с проблемите в здравеопазването.

През септември миналата година шефът на ВТБ Андрей Костин предложи да бъдат освободени бедните руснаци от данък върху доходите чрез определяне на необлагаем минимален доход. По-късно той разказа за нарастващата подкрепа за тази инициатива сред членовете на правителството и президентската администрация. Тогава Дмитрий Медведев нарече тази тема много чувствителна, като отбеляза, че тя предстои да бъде разгледана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама