Представят напредъка по модернизиране на държавните предприятия

07:50, 16 яну 20 / Политика 25 292 Topnovini
1

Ханс Кристиансен и Арийет Идризи от Секретариата към Работна група за държавно участие и приватизационни практики на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) ще представят своите заключения и препоръки в доклада за направения преглед на България по проекта „Модернизиране на рамката за управление на държавните предприятия в съответствие с добрите международни практики“.

Проектът беше стартиран през август 2018 г. от Министерството на финансите и Министерството на икономиката, като част от ангажиментите, които България пое във връзка с намеренията на страната ни да се присъедини към ERM II и Банковия съюз, съобщиха от правителствената пресслужба.

В събитието по представянето на оценките на рамката за корпоративно управление на държавните предприятия ще участват заместник-министърът на финансите Маринела Петрова, заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, представители на всички министерства и на Националното сдружение на общините в Република България.

Също така изпълнителният директор на Агенцията за публичните предприятия и контрол Петя Александрова ще представи новите функции на Агенцията като координационно звено в областта на публичните предприятия и бъдещото й взаимодействие с министерствата в тази област.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 50 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.