Ирена Соколова опроверга, че е забавила въвеждането на воден режим в Перник

13:23, 15 яну 20 25 1494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова опроверга в отворено писмо до медиите твърденията на бившия управител на ВиК-Перник Иван Витанов, че е осуетила навременното въвеждане на воден режим в Перник заради изборите. Прокуратурата разпространи част от доказателствата по делото за кризата с водата в Перник, сред тях и разпита на самия Витанов, предаде БНР.

Пред спецразследващите Витанов казва, че е поискал с писмо въвеждане на режим през октомври, когато в язовира е имало около 8 млн. куб. м вода, но на среща със Соколова и още няколко души, бил попитан "дали си представя какво ще последва от евентуално въвеждане на воден режим преди изборите".

Соколова нарича тези твърдения "изопачаване на истината" и "внушения".

СБЛЪСЪК: Ще потушат ли рокадите в кабинета общественото напрежение?

Като припомня, че необходимостта от въвеждане на воден режим се определя от ВиК оператора, а въвеждането му в една община не става с подписа на областния управител, тя излага своята версия за срещата с Иван Витанов по повод писмото му от октомври, в което говори за хипотеза за въвеждането на воден режим на по-късен етап, предвид намаляването на обема на язовир "Студена", продължаващата липса на валежи и честите аварии на ВиК мрежата.

На срещата тя настояла той да информира на пресконференция перничани за задаващия се проблем, но Витанов обяснил, че не може защото няма PR и няма опит в тази дейност. Затова пресконференция е била организирана, но от нейния екип на 11.10.2019 г.

Направи ли Прокуратурата гаф… и други въпроси около ареста на Димов

"Съдействах и предприех много действия - срещи с министри, със зам.-министри, с експерти, с които обикаляхме района и търсехме начини да преодолеем или поне да минимализираме кризата. Експертите, които сега добавят воден обем в язовир "Студена", бяха открити и представени от мен в МРРБ. Документи за това предоставих на съответните органи", пише Ирена Соколова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама