Президентът Радев в Белово: Пожари не се гасят с оставки

18:35, 14 яну 20 / Политика 25 1736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изцяло в правомощията на управляващата партия и коалиционните партньори е изборът на нов министър на екологията на мястото на задържания и подал оставка министър Нено Димов, това заяви в Белово президентът Румен Радев, който пристигна по повод 142-ата годишнина от освобождението на Белово от турско робство и празника на града, съобщава "24 часа".

Президентът заяви, че очаква решаването на разразилата се в Перник водна криза да бъде в полза на гражданите на града, но и не само на тях, защото хиляди българи в страната са изправени пред подобен проблем.

СБЛЪСЪК: Ще потушат ли рокадите в кабинета общественото напрежение?

"Отдавна говоря, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпадане на държавността. Това, когато се случва в Перник, е само най-видимият резултат от такъв вид управление", заяви президентът Радев.

Той посочи още подобни проблеми с нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетиката, здравеопазването и образованието.

Държавният глава обобщи, че пожарите не се гасят с оставки, с даване на пари и отлагане, защото много ясно се вижда "как такива похвати изчерпаха ефективността си, а проблемите остават".

ДПС внесе предложение за промяна на Закона за НСО

На въпрос как би коментирал предложението за промени в НСО, президентът заяви, че не коментира проектозакони, докато не отидат при него, но допълни, че не е добре да се бърка НСО с частна охранителна фирма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама