Европол помага за разбиването на паролите на „ТАД Груп“

16:35, 14 яну 20 25 1313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тримата обвиняеми за хакерската атака на НАП се третират неравностойно, като единият от тях Кристиян Бойков е за най-леката мярка за неотклонение - подписка.

Това е един от изводите на състав на Апелативния специализиран съд, който днес за пореден път отказа да пусне шефа на "ТАД груп" Иван Тодоров на свобода, съобщава "24 часа".

Шефът на „ТАД Груп“ остава за постоянно в ареста

Според тях все още има голям обем информация, сведения, данни, с които той разполага, въпреки че вече офисът е затворен, а компютрите са иззети.

Според магистратите той не може да повлияе пряко срещу свидетелите или експертните сведения, но поради неговите интелектуални способности, както и информацията с която разполага, опасността да извърши престъпление не е отпаднала.

Адвокатът на Иван Тодоров: България може да плати седемцифрена сума на фирмата-майка "ТАД Груп"

От извода на апелативните магистрати стана ясно, че все още не са готови част от експертизите, както и не са разбити всички пароли. "Нашите криминалисти се обърнаха за помощ към колегите си от Европол. Има изпратена и европейска заповед за разследване. Предстои да се прави експертиза и на телефонната комуникация между обвиняемите". 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама