Двама инспектори по храните на съд, взели 1000 лв. подкуп

16:07, 14 яну 20 / Крими 25 517 Topnovini
1

Двама служители на пловдивската дирекция по безопасност на храните на ръководни позиции са предадени на съд.

Обвинението е за вземане на 1000 лв. рушвет и хранителни продукти за 84 лв., съобщиха от окръжната прокуратура. Григор М. е бил главен инспектор, а Светослав Н. - началник на отдел.

През април м.г. двама фермери от Пловдивска област се уговорили да отглеждат заедно стадата си от кози. За целта прехвърлили животните от имота на единия във фермата на другия в първомайското село Искра.

Двамата обвиняеми разбрали, че това е извършено, преди да бъдат подадени документи за преместване на козите, както и без да бъдат уведомена дирекцията по безопасност на храните. Те се разбрали помежду си да поискат 1000 лв. от фермера в с. Искра и да си ги разделят.

На 22 юни м.г. Григор М. отишъл в стопанството, където констатирал, че наличните кози са повече от записаните по документи. На собственика на фермата той обяснил, че за да не се стига до налагане на административни санкции за превозване на животните без разрешение, трябва да брои 1000 лева и да даде две чанти с хранителни продукти от мандрата.

Четири дни по-късно фермерът занесъл парите и торбите на бензиностанция в района на Първомай, като преди това сигнализирал полицията, че е изнудван. Григор М. прибрал чантите, в които имало буркани с козе мляко, пакети със сирене, извара, кашкавал и масло. Казал на животновъда да пусне банкнотите в една от торбите.

Малко по-късно инспекторът бил задържан. Той и колегата му са на свобода с парична гаранция от по 3000 лв.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани