Германия подтиква пътниците да използват влакове вместо коли и самолети

15:50, 14 яну 20 / Свят 25 1119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германското правителство във вторник се съгласи да инвестира 62 милиарда евро за модернизиране на системата на железопътната си мрежа, като част от по-широк план за подбуждане на пътниците да изберат по-екологични възможности за обществен транспорт.

Шофьорите в Германия недоволстват заради ограничаването на скоростта

"Току-що подписахме най-важната програма за модернизация някога в Германия", заяви министърът на транспорта Андреас Шойер и добави, че "това е десетилетието за железопътния транспорт", съобщава БГНЕС. 

Снимка: БГНЕС

Освен огромната сума от държавата, германският железопътен оператор Дойче Бан също ще внесе допълнителни 24 милиарда евро в програмата за подновяване.

Инвестициите ще бъдат насочени към "замяна на остарели инсталации", подобряване на достъпа на пътници с увреждания, както и обновяване на железопътните мостове, каза Шойер.

Германия е изнесла оръжие за над 8 милиарда евро през 2019

"Да накараме повече хора да преминат към влакове вместо по-замърсяващите автомобили или самолети е централна дъска на правителствения пакет за климата, чиято цел е да помогне на Германия да намали емисиите си с 55 процента до 2030 г. спрямо нивата от 1990 г."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама