Германия подтиква пътниците да използват влакове вместо коли и самолети

15:50, 14 яну 20 / Свят 25 290 Topnovini
1

Германското правителство във вторник се съгласи да инвестира 62 милиарда евро за модернизиране на системата на железопътната си мрежа, като част от по-широк план за подбуждане на пътниците да изберат по-екологични възможности за обществен транспорт.

Шофьорите в Германия недоволстват заради ограничаването на скоростта

"Току-що подписахме най-важната програма за модернизация някога в Германия", заяви министърът на транспорта Андреас Шойер и добави, че "това е десетилетието за железопътния транспорт", съобщава БГНЕС. 

Снимка: БГНЕС

Освен огромната сума от държавата, германският железопътен оператор Дойче Бан също ще внесе допълнителни 24 милиарда евро в програмата за подновяване.

Инвестициите ще бъдат насочени към "замяна на остарели инсталации", подобряване на достъпа на пътници с увреждания, както и обновяване на железопътните мостове, каза Шойер.

Германия е изнесла оръжие за над 8 милиарда евро през 2019

"Да накараме повече хора да преминат към влакове вместо по-замърсяващите автомобили или самолети е централна дъска на правителствения пакет за климата, чиято цел е да помогне на Германия да намали емисиите си с 55 процента до 2030 г. спрямо нивата от 1990 г."

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани