Кои са кварталите в София с най-мръсен въздух днес?

10:20, 14 яну 20 / Свят 25 2034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въздухът над София днес е замърсен най-вече в кварталите „Васил Левски”, „Надежда”, „Хиподрума”, „Павлово”, „Дружба”, показват данните на световния сайт airvisual.com. София е поставена на 25-то място по замърсяване на въздуха в световен мащаб за днес.

Най-чист пък е въздухът в ж.к. „Младост”.

За подобряване качеството на въздуха днес ще започне миене на улици и булеварди, съобщиха от Столичната община.

Дейностите по миене ще се извършат с автоцистерна с маркуч при благоприятни метеорологични условия в районите „Люлин“, „Възраждане“, „Кремиковци“, „Триадица“, „Сердика“, „Илинден“, „Надежда“, „Подуяне“ и „Слатина“.

Ще се мият улици като бул. “Царица Йоана“, бул. “Ботевградско шосе“, бул. “Владимир Вазов“, ул. “Железопътна“, ул. “Божурище“ и др.

При благоприятни метеорологични условия миенето ще продължи и в сряда.

Днес градът с най-мръсен въздух в света, както и преди няколко дни, е Сараево в Босна и Херцеговина, следван от Дака в Бангладеш, на трето място е Ханой във Виетнам.

На четвърто място по замърсяване днес е Делхи в Индия, следват Шанхай в Китай, столицата на Афганистан – Кабул, столицата на Австралия – Канбера. На осмо място по замърсяване е Катманду в Непал, следван от Бишкек в Киргизстан, Лахор в Пакистан, а на 11-о място по мръсен въздух е Милано в Италия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама