"Левски" привлече халф от Нидерландия

14:36, 13 яну 20 / Спорт 25 1094 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нидерландецът Стайн Спиерингс подписа с "Левски" за три години, обявиха "сините" на официалния си сайт. Полузащитникът е трето ново попълнение на "Герена" през тази зима след привличането на защитника Деян Лозев и национала Симеон Славчев.

Спиерингс е роден на 12 март 1996 година в Алкмаар и е висок 187 сантиметра. Започва да тренира в местния АЗ. Пробива в първия тим и на 13 февруари 2015 година дебютира срещу ПСВ Айндховен. До края на сезона играе и при 4:1 над "Екселсиор". След това е пратен под наем в "Спарта" Ротердам, където помага на отбора да спечели промоция за елита. На 7 януари 2019 година подписва договор с "Валвайк", откъдето идва в "Левски".

В края на 2019 г. 23-годишният Спиерингс пристигна в София, за да запознае с базата на "сините", но тъй като имаше действащ договор с "Валвайк" до последно се спекулираше дали ще се съгласи да премине на "Герена" или ще предпочете да остане в тима си. В крайна сметка двата клуба са се разбрали за трансферната сума, а Спиеринг ще отпътува за Сандански, за да се присъедини към лагера на новите си съотборници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама