Протест срещу мигрантите блокира магистралата Солун- Атина

19:10, 12 яну 20 / Свят 25 500 Topnovini
1

Протести по магистралата Солун - Атина от гърци, които не искат да настаняват мигранти в близост до домовете им. Правителството започна да прехвърля мигранти от островите, което рязко засили недоволството на гърците, предаде БНР.

За часове остана затворена централната магистрала Солун - Атина в района на град Ламия. Километри достигна колоната от автомобили и тирове.

13 пострадали при полицейско преследване на трафиканти на мигранти в Гърция

По примера на фермерите с трактори и жива верига жителите от селата около Ламия затвориха символично магистралата в двете посоки в знак на протест срещу настаняването на мигранти.

Час след началото на блокадата затвориха и обходните пътища. По програма на правителството се изнасят част от мигрантите от Егейските острови и ги настаняват във вътрешността на страната.

Колко мигранти са пристигнали в Гърция през декември?

"Няма да допуснем да превърнете селата ни в нова Мория", заявиха протестиращите пред телевизионните камери, като припомниха за хилядите мигранти на остров Лесбос.

От утре стартират и протести от жителите на всички Егейски острови, засегнати от мигрантската криза. Те са в готовност да блокират дори пристанища и летища.

В цялата страна расте напрежението срещу настаняване на мигранти поради увеличаващата се престъпност. В същото време гърците не отказват прием на бежанци с деца.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани