Сърбия е първият шампион на ATP Cup

16:58, 12 яну 20 / Спорт 25 1792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Сърбия триумфира в дебютното издание на отборната надпревара ATP Cup, след като победи Испания с 2-1 във финала на турнира в Сидни. Сърбите стигнаха до успеха след решаваща победа в мача на двойки, в който Новак Джокович и Виктор Троицки се наложиха над Фелисиано Лопес и Пабло Кареньо Буста с 6-3, 6-4, съобщи БГНЕС.

След като двата отбора си поделиха двата мача на сингъл в "Кен Розуол Арена", именно срещата на двойки трябваше да определи кой ще е първият шампион на ATP Cup.

Българските тенисисти отпаднаха от ATP Cup (ОБНОВЕНА)

Ветеранът Лопес замести уморения Рафаел Надал като партньор на Кареньо Буста и двамата започна уверено мача, като направиха ранен пробив и дръпнаха с 3-1. След това обаче Джокович и Троицки влязоха в страхотна серия и спечелиха седем поредни гейма, за да спечелят първия сет и да поведат с пробив във втория. Именно този пробив се оказа решаващ, като до края сърбите не се пропукаха на сервис и в крайна сметка затвориха мача след час и 15 минути игра.

Преди това в мача на първите ракети Джокович изигра много силен мач срещу Надал и спечели с 6-2, 7-6(4) за своя успех номер 29 срещу испанеца. В първия мач за деня Роберто Баутиста Агут победи Душан Лайович със 7-5, 6-1, за да доближи Испания на една победа от крайния успех, но сърбите успяха да постигнат обрат и да спечелят отборната надпревара.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама