Отстраненият шеф на „Боинг“ си тръгва с 62 млн. долара

08:50, 12 яну 20 / Свят 25 1032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отстраненият главен изпълнителен директор на "Боинг" Денис Мюлънбърг ще получи 62 милиона долара в акции и пенсионни начисления, но няма да получи компенсация за предсрочно прекратяването на трудовия си договор, посочва в документи самолетостроителят, цитиран от Ройтерс.

62-годишният Мюлънбърг бе освободен през декември, тъй като компанията не успя да се справи с последиците от две фатални катастрофи с най-продавания й самолет 737 Макс (737 MAX) и не възстанови репутацията си сред авиокомпаниите и регулаторните органи.

Освен това Мюлънбърг губи 14, 6 милиона долара.

Председателят на съвета на директорите Дейвид Калхун поема ролята на главен изпълнителен директор от понеделник и ще получава основна заплата от 1,4 милиона долара годишно, а също така има право на премиална програма за дългосрочно стимулиране на стойност 26,5 милиона долара, отбелязва самолетната компания.

През ноември самолетостроителят съобщи, че Денис Мюлънбърг доброволно се отказва от бонуса си за 2019 година и от възнаграждението в акции. През 2018 година бонусът му и възнаграждението под формата на акции е било около 20 милиона

"Боинг" публикува в четвъртък стотици изключително неудобни вътрешни съобщения, съдържащи критики за разработването на модела 737 МАКС. Според един от коментарите този

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама