Арестуваха директора на сръбските железници за корупция

13:15, 11 яну 20 / Свят 25 1550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на Сръбската железница е арестуван заради подкуп, съобщи на пресконференция сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, цитиран от МИА.

При акцията са арестувани още трима души - член на надзорния съвет на държавното дружество, и двама адвокати.

Според Стефанович директорът на железницата е получил 10 хил. евро от като награда за корупционни дейности при отчуждаването на земи около бъдеща автомагистрала. Сумата е предадена от посредник в помещение, намиращо се в сградата на железницата.

"В момента на ареста, полицията намери предадените пари у заподозрения", допълни вътрешният министър и добави, че 10-те хиляди евро вероятно са били само част от целия подкуп.

Адвокатите пък са били арестувани по подозрение за корупционни дейности, след като със знанието и участието на директора на железниците са прибирали многомилионни комисионни, а впоследствие са делили парите помежду си.

"Всички са задържани за 48 часа. Очаква се специализираната прокуратурата изслуша показанията на заподозрените в следващите дни и да предприеме допълнителни мерки в рамките на своята юрисдикция", завърши Стефанович.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама