Обявиха крайния срок за битката Пулев - Джошуа

11:58, 10 яну 20 / Спорт 25 1951 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кубрат Пулев е следващият съперник на Антъни Джошуа. Според Скай Спортс двамата боксьори и техните представители вече преговарят за мача, пише сайтът Gong.bg.

Както е известно, Кобрата е задължителен претендент за пояса на IBF, а Джошуа трябва да защитава тази титла, както и пояса на Световната боксова организация (WBO).
 
„Беше ни казано, че щабовете на Пулев и Джошуа преговарят и са поискали крайният срок да бъде удължен до 31 януари”, заяви говорителя на IBF.

Вероятността такъв мач да има се увеличава и от факта, че претендентът на WBO Александър Усик се насочва към друг съперник. Украинецът, който държеше всички титли в полутежка категория, се качи в най-тежката дивизия и вече проведе един мач. Усик сега е избрал да се бие срещу Дерек Чисора в Лондон през март.

„Разговорите текат в момента и всички страни следват своя план. Ако нещата се получат до няколко седмици може да приключим”, коментира промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

Пулев беше задължителен претендент през 2017 година, но битката в Кардиф бе отменена заради контузия на българина. След това си върна това място след победата си над Хюи Фюри.

Джошуа държи три от поясите в тежка категория - IBF, WBO и този на Световната боксова асоциация (WBA). Британецът си ги върна след успех над Анди Руис на 7 декември в мач-реванш в Саудитска Арабия. През юни 2019 г. Джошуа претърпя единствената си загуба на професионалния ринг, когато беше нокаутиран от Руис в Ню Йорк. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама