С дарения отвориха отново социална кухня в Елена

15:06, 08 яну 20 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалната кухня в Елена се наложи като полезна услуга за хора, изпаднали в затруднение, без или с ниски доходи и самотно живеещи възрастни, които имат нужда от топла храна през зимните месеци.

За пета година храната в социалната кухня се осигурява с дарения от немската благотворителна организация  „Помощ за България“, чийто председател д-р Юрген Мюлер заедно със своята съпруга посетиха отново град Елена. Поредното дарение за социалната кухня е от 2000 евро. Храната се приготвя в Домашния социален патронаж, в който с парична помощ от фондацията през годините са подменени вентилационната система, част от оборудването, закупен е автомобил за социалното заведение.

За социалната кухня през тази зима бе направено и още едно дарение, с което ще се продължи услугата с още един месец. Над 1000 лева бяха събрани от местния бизнес на традиционната новогодишна среща, която този път имаше благотворителна цел.

Храната от социалната кухня за 25 потребители се доставя по домовете им в града и селата Марян, Руховци, Константин и Беброво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама