Бебе се роди и почина в лодка с мигранти

20:25, 08 яну 20 / Свят 25 2389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бебе, което се е родило на борда на импровизирана лодка, превозваща мигранти от Африка до Канарските острови, не е оцеляло в пътуването, съобщиха испански спасители в сряда, след като откриха лодката, предава БГНЕС. 

Малкото бебе, чийто пол е неясен, беше един от 43-та души, натъпкани в надуваема лодка, която беше открита на около 15 морски мили от Аресифе, главният пристанищен град на остров Лансароте, съобщи спасителната служба Salvamento Maritimo.

Лодка с мигранти потъна в Турция, има жертви

Пред АФП говорителка заяви, че спасителите са знаели, че "жена е родила на борда на лодката" и когато плавателният съд бил изведен на брега, спешните служби потвърдили смъртта на новороденото.

Говорителят на спешните служби заяви, че не е ясно защо бебето е умряло, като заяви, че са откарали трима души в болница - майката на бебето, друга бременна жена и 12-годишно момче, страдащи от хипогликемия или ниски нива на кръвна захар.

Спасителите казаха, че лодката - която превозва хора от Субсахарска Африка, пет от които непълнолетни - е отплавала на 5 януари.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама