Красимир Велчев: Няма как да се очаква оставка на правителството

16:48, 07 яну 20 / Политика 25 1538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Няма как да се очаква промяна или оставка на правителството. Кризата в Перник не е от вчера. Това е въпрос, неглижиран 70 години”, това коментира в ефира на Нова телевизия заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

БСП иска Борисов да поеме отговорност и да признае пропуска във водния сектор

„В момента, в който правителството взе всички мерки и нещата тръгнаха, тогава се сетиха от опозицията да искат вот на недоверие”, заяви още той.

„Правителството не само дава пари. Само на 1 януари Борисов беше освободил министрите да не са там, но през останалото време са там от рано сутрин до късно вечер. Взимат се мерки”, категоричен е Велчев.

Той уточни, че се чака разследването, за да стане ясно как точно се е стигнало до водната криза.„В предишния мандат, преди г-жа Церовска, са били изтеглени 3,5 милиона лева. Какво е направено с тези пари, защо не са започнали тогава ремонтите?”, попита още Велчев.

Красимир Велчев: Историята с водата на Перник е сценарий срещу правителството

Той обясни, че тези проблеми не могат да се решат само с пари от бюджета. Но през 2013 г., когато е трябвало да се подготвят проектите за участие по европейските програми, нищо не е било направено. „По времето на мандата на г-жа Церовска е изготвено всичко и са осигурени 120 милиона”, заяви Велчев.  

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама