Шефът на кабинета на Пентагона подаде оставка

09:55, 07 яну 20 / Свят 25 1479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Началникът на кабинета на министъра на отбраната на САЩ Ерик Чюнинг се оттегля в края на януари, съобщава „Политико“, пише БГНЕС. Според изданието Ерик Чюнинг ще бъде заменен от Джен Стюарт, който е служител на Комисията по въоръжаване към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. Стюарт е работил като съветник на бившия началник на Комитета на началник щабовете на ВС на САЩ генерал Джоузеф Данфорд.

Ерик Чюнинг, който е на поста си почти година, ще се премести в частния сектор.

"Благодарен съм на Ерик Чюнинг за неговия професионализъм, разсъдливост и управление за времето, в което беше на длъжност," каза външният министър Марк Еспър. "Това беше много трудна работа. Ерик е източник на търпение и неустоимост. "Ще липсва на всички ни. Пожелаваме му всичко най-добро в частния сектор“, добавя в изявлението си.

През последните седмици Пентагона напуснаха редица висши служители. Между тях са помощник-министърът на отбраната по сигурността в Индо-Тихоокеанския регион Рандал Шрайвър, изпълняващият длъжността заместник-секретар по човешките ресурси Джими Стюарт, директорът на Службата по перспективни изследователски програми към Министерството на отбраната (ДАРПА) Стивън Уокър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама