Опасен мост над натоварен път се руши край София

08:38, 07 яну 20 25 1734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Oпасен мост над натоварен път в софийския район „Кремиковци” застрашава стотици шофьори всеки ден. Той се намира между село Яна и град Бухово. По него преди са минавали товарни вагони на бившия завод „Кремиковци”. Днес съоръжението пустее и се руши, алармира Нова телевизия.

„Мостът е опасен. Преди няколко дни от него падна парче бетон. Той не се поддържа, откакто не работи завод „Кремиковци”. На ден минават над 300 коли, както и автобуси на градския транспорт. Трябва да се вземат някакви мерки, докато някой не е пострадал”, каза жител на град Бухово.

„Вече съм кмет на село Яна от два месеца. Сигнали за този мост при мен не са постъпвали. И аз също имам притеснения, когато преминавам под това съоръжение”, посочи кметът на село Яна Елеонора Ангелова.

„Ние имаме информация, че мостът е опасен. На 11 декември сме свикали съвместна комисия със собственика на съоръжението. На тази комисия е установено, че парапетите на моста, както и колоните му са опасни. Има ерозирала арматура и собственикът е поел ангажимент да премахне опасните елементи. Един от тях е отстранен още преди коледните празници”, обясни кметът на район „Кремиковци” Лилия Донкова.

„Получихме предписания от община Кремиковци. Стартирахме процес, в който всички опасни колони бяха отстранени. Взехме решение да пристъпим към разрушаването на целия мост. Има степен на опасност, но самият надлез е здрав. Проблемни са оградните платна. Пристъпваме обаче към цялостното му разрушаване”. Това обясни управителят на фирмата, която стопанисва надлеза, Анелия Крушкова.

„При всички случай движението ще трябва да се спре, докато трае разрушаването на моста, минимум за 2 дни”, посочи Трайчо Соколов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама