Ахмед Доган: ДПС израсна за 30 години

16:51, 06 яну 20 / Политика 25 2188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 30 години ДПС израсна и се превърна в зрял политически субект със завидно присъствие в обществения живот на страната. ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба”. Това каза почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган в обръщение към членовете и симпатизантите на движението, което на 4-и януари навърши 30 години от регистрирането си.

Ето цялото изявление:

Здравейте приятели и съмишленици!
Здравейте Депесари!

- Когато говорим, че ДПС стана на 30 години, неволно си спомням, че бях на 30 години, когато започнах изграждането на „Съпротивителното движение” срещу „Възродителния процес” и на 35 когато на бял свят се появи политическа партия „Движение за права и свободи”.

За 30 години ДПС израстна и се превърна в зрял политически субект със завидно присъствие в обществения живот на страната.

В тази връзка две исторически заслуги не могат да се отрекат:

- първата е организирането на „майските събития” през 1989 година, които ускориха падането на комунистическия режим;

- втората заслуга е превръщането на ДПС в балансьор на политическия живот и в един от гарантите на мирния преход в България.

ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба. Рядък шанс за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време. Но ако си имал възможността да бъдеш и част от колективната субектност на тези промени, е привилегия на съдбата, която трябва да приемеш не като нещо, което ти е дадено даром, а като отговорност.

Пожелавам на всички ви да бъдете на равнището на тази осъзната политическа и историческа отговорност в утвърждаването на либералната демокрация в България и в Европейския съюз.

Обичам ви!

Винаги Ваш! Ахмед Доган

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама