Кога ще почиват учениците

11:15, 06 яну 20 25 1845 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След дългата коледна ваканция учениците от днес вече са в класните стаи.

Междусрочната ваканция тази година ще е само един ден - на 5 февруари (сряда). След това децата ще почиват на националния празник - 3 март (вторник), който е официален почивен ден и за работещите. Извън класните ще останат и на другите официални празници - 1 май (петък) и 6 май (сряда), съобщи dariknews.bg.

През април пък е традиционната им пролетна ваканция. Тази година за учениците между I до XI клас последният учебен ден ще бъде 10 април (петък) и ще се върнат обратно в класните стаи на 21 април (вторник). Дванайсетокласниците пък ще почиват само за Великден - от 16 (четвъртък) до 20 април (понеделник) включително.

26% от българските ученици не четат книги

Неучебни ще бъдат още 20 май (сряда) и 22 май (петък). В тези дни ще се проведат Държавните зрелостни изпити по Български език и литература и по втори предмет. Между 26-29 май са насрочени държавните зрелостни изпити по предмети по избор.

Неучебни ще бъдат също 9 юни (вторник) и 11 юни (четвъртък). На първата дата ще се проведе националното външно оценяване по Български език и литература за VII и X клас, а на 11 юни - националното външно оценяване по Математика за VII и X клас. На 17 юни (сряда) е насрочено националното външно оценяване по чужд език за VII и X клас, на което учениците се явяват пожелание, поради което не е предвидено денят да е неучебен. Между 15 и 19 юни са насрочени по график оценяването на дигиталните умения на учениците в X клас.

Вторият срок за учебната година започва на 6 февруари (четвъртък), а краят му ще настъпи по традиция по различно време за различните възрасти. Първи ще завършат учениците в XII клас, които са до 14 май. До 29 май ще учат учениците от I до III клас, на 16 юни ще приключат децата от IV до VІ клас, с изключение на спортните училища, където V и VІ клас ще останат в класните стаи до 30 юни. На 30 юни ще приключат годината и учениците от VII до ХІ клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама