Възстановяват дейността на ​Белодробната болница в София

08:18, 06 яну 20 25 2022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белодробната болница в София, която изгоря частично по време на пожара на 31 декември, възстановява дейността си от днес. Все още не е ясно кога ще заработи психодиспансерът, обясни директорът на лечебното заведение.

Една от стационарните сгради на лечебното заведение ще бъде използвана като поликлиника, за да се поднови приемът на пациенти. В ход е и работата по пострадалите сгради на столичния психодиспансер, съобщи БНТ.

Управителят на Белодробната болница д-р Кирил Палавеев благодари на работещите там и обясни, че те са помагали с разчистването от 31 декември досега. Помещенията под покрива са неизползваеми, защото заради гасенето е имало тонове вода. Първият етаж и апаратурата са незасегнати.  

Д-р Емил Грашнов, директор на Център за психично здраве обясни, че е възстановено електричеството в засегнатите помещения. Тези дни ще започне и приемът на пациенти в психодиспансера. Засегната е администрацията, ТЕЛК-ът, амбулаторният и приемният кабинет. Предстои изчисляване на щетите.

По случая все още тече разследване. Продължава и набирането на средства за ремонта на лечебните заведения чрез специална дарителска сметка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама