Близки, приятели и колеги изпратиха Силва Зурлева

15:43, 06 яну 20 25 6601 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близки, приятели и колеги се събраха в храм “Света София”, за да си вземат последно сбогом с известната журналистка Силва Зурлева. 

На поклонението присъстваха водещите в Нова телевизия Гала, Николай Дойнов, Васил Иванов и Деси Банова, както и бившият директор на БНТ Константин Каменаров, Мия Сантова и Кремена Халваджиян. От страна на политиците дойдоха кметът на София Йорданка Фандъкова, Соломон Паси, Румен Петков и Красимир Премянов.

"Голяма загуба за журналистиката в България, за приятелите ѝ и за семейството ѝ", сподели Соломон Паси.

"Човек с много добро сърце, слънчев и усмихнат. Ще я запомним такава", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Бяхме приятели. Липсва ми ужасно. Надявам се да е на едно по-добро място", не скри мъката си Константин Каменаров.

Президентът и премиерът изразиха съболезнования на близките на Силва Зурлева

Бившият член на Борда на директорите на Нова телевизия издъхна в къщата си в благоевградското село Ковачевица на 1 януари.

Зурлева е родена на 26 февруари 1958 г. в Кюстендил. Завършва "Българска филология" и "Новогръцки език и литература" в Софийския университет. Дипломира се със златен медал. Преводач е на художествена литература. Работи като редактор в БНТ и "София прес", както и като кореспондент у нас на гръцки вестници и списания. През 1992 г. работи в консултантския бизнес. От 10.05.1999 г. е управител на медийната група "Антена България", а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 година е главен консултант на телевизията и член на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп.

Поклон пред паметта ѝ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама