България победи Великобритания на АTP Cup

18:54, 03 яну 20 / Спорт 25 4360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров и Александър Лазаров спечелиха победата в мача на двойки срещу Великобритания и в крайна сметка България победи с 2-1 в първия си мач от група „С“ на АTP Cup в Австралия, съобщи БНР.

Българите надделяха над Джейми Мъри и Джо Солсбъри със 7:6(5), 6:7(2), 11:9 в мач, който завърши след 2:30 часа след полунощ в Сидни. Първоначално играещият капитан Димитров беше заявил Лазаров и Адриан Андреев, но с оглед на важността на двубоя реши сам да се включи в дуета.

Гришо остави България в битката с Великобритания

В третия гейм българите поведоха с 40:15 при сервис на Солсбъри, но лековато пропиляха трите си точки за пробив. В следващата игра Димитров и Лазаров на свой ред спасиха три брейкбола. Закономерно се стигна до тайбрек. В него смяната на половините на корта дойде при 3:3 точки. Българите стигнаха до сетбол при 6:5 и незабавно го реализираха след отличен минаващ удар на Григор.

Британците започнаха втория сет с пробив в подаването на 22-годишния Лазаров. В десетия гейм нашият дует стигна до две точки за рибрейк и успя при първия шанс. Отново сетът се реши в тайбрек. На почивката британците водеха с 4:2. После стигнаха до 6:2 и изравниха частта след грешка на Димитров.

Изходът от целия двубой трябваше да се реши в шампионски тайбрек. В него първата смяна на полетата беше при 4:2 за Мъри и Солсбъри. Следващата пауза дойде при 7:5 за британците. При 9:7 те вече имаха два мачбола. Григор отрази първия с отличен ретур уинър, а след това Алекс изравни с мощен смаш. След това Лазаров спечели мачбол за България и го реализира сам с неверотен форхенд на линията.

"Това е най-големия мач, в който съм играл! За мен беше огромна привилегия да споделя корта с Григор Димитров. Щастливи сме от победата, благодарим за подкрепата в този късен час", заяви героят Александър Лазаров.

Играещият капитан пък похвали родения в Маями Алекс за изумителната игра в края и поздрави останалите момчета от отбора Димитър Кузманов, Александър Донски и Адриан Андреев, които се разплакаха от радост след края на мача.

В другата среща днес Белгия победи Молдова с 3-0. Във втория си мач от група „С“ България играе с Молдова като първата среща трябва да започне в 1 часа след полунощ в събота срещу неделя (наше време).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама