Всички служители в МВР с по един лев на час за нощен труд

16:00, 03 яну 20 25 2172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По 1 лев на всеки отработен нощен час или за част от него от 22,00 до 6,00 часа ще получават всички държавни служители в Министерството на вътрешните работи (МВР), според проект на заповед на министър Младен Маринов, публикувана за обществено обсъждане, предаде "Dariknews.bg".

В момента служителите в МВР получават по 0,25 стотинки на час нощен труд, като увеличението е в резултат на дълго провеждани преговори и предхождащи ги редица национални протести.

В проекта на заповед на вътрешния министър се предвижда още размерът на допълнителното възнаграждение за времето на разположение, за всеки час или част от него да остане 0,10 лв. Средствата, които ще се отделят за научна степен по дисертационен труд остават същите, като служителите на МВР, които придобият степен "доктор" ще получат 60 лв. повече, а тези с научна степен "доктор на науките" – 90 лв.

Освен това размерът на допълнителното възнаграждение за работа през дните на официални празници, независимо дали представлява извънреден труд или не, ще се равнява на удвоения размер на основното месечно възнаграждение.

"Публикуваният проект на Заповед е изготвен на база до сега действащите размери на допълнителните възнаграждения, изплащани на служителите на МВР, с изключение на размера на допълнителното възнаграждение за нощен труд. Предвид това, издаването на проекта на Заповед няма да доведе до отнемане на привилегии или ощетяване на служителите, на които се изплащат допълнителни възнаграждения. Тези размери на допълнителните възнаграждения са съобразени с фактическия брой на служителите на МВР, на които се изплащат допълнителните възнаграждения и с утвърдените средства в бюджета на МВР за 2020 г. за разходи по показател "Персонал". По този начин ще бъде завършен механизмът по възмездяване на полагания от служителите на МВР труд", гласят мотивите към проекта на заповед на министър Маринов.

Общественото обсъждане на заповедта ще продължи до 3 февруари 2020 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама