Окончателно: Няма да поскъпва цената на водата в Перник

15:42, 03 яну 20 25 2309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новите утвърдени цени на водоснабдителните и канализационни услуги в Перник няма да се увеличават. Това съобщи местното ВиК със свое решение, предава БГНЕС.

С решението цените за доставяне на вода, отвеждане и пречистване на отпадъчни води остават непроменени за всички потребители от общините Перник, Радомир, Трън, Земен, Ковачевци и Брезник.

За решението да не се увеличава цената на водата съобщи вчера (2 януари) икономическият министър Емил Караниколов, който отблизо следи в града как протича ремонтът на ВиК мрежата.

Петя Аврамова: Не се задава воден апокалипсис в България

Контролът беше възложен на министъра от премиера Бойко Борисов през ноември, когато беше въведен воден режим за града. Ситуацията следи и регионалният министър Петя Аврамова, чието министерство е принципал на ВиК-Перник. Според министъра, градът няма да изпадне във воден апокалипсис.

Институциите денонощно следят капацитета на язовир „Студена“. Към момента водният обем е 3 817 000 куб.м при капацитет 25 519 100куб.м. Специалисти на ВиК дружеството извършват ежедневни замервания и наблюдения на водния поток и язовирната стена.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама