КАТ с мерки в края на серията от почивни дни

13:50, 03 яну 20 25 2227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извънредни мерки на пътя през уикенда. От МВР очакват засилен трафик през почивните дни и предстоящото влошаване на времето.

Засилените проверки ще бъдат в цялата страна. Ще се следи най-вече за нарушения на скоростта и за шофиране след употреба на алкохол.

От 20 декември, когато започнаха почивните дни, най-често сме сядали зад волана пили. Алкохолът е бил в много големи количества, като рекордът е 3 промила, предава Нова телевизия.

”Това, което може да се каже, е, че са установени 477 случая, при които водачи са седнали зад волана, след като са употребили алкохол. Най-фрапиращото до момента е 3,11 промила в кръвта. Случаят е установен в град Кърджали на централно кръстовище. В 3 часа през нощта лек автомобил се блъска първо в един автомобил, след това в друг последователно. От там колата отскача и се блъска в билборд”, заяви инспектор Мария Ботева.

Засилен трафик и в последния ден на годината

За същия период са станали 189 тежки пътно-транспортни произшествия с 14 загинали. Рекордът за скорост е над 170 км/ час, като той е отчетен в столицата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама