Акция и арести в „Пътна полиция” - Велико Търново

23:10, 02 яну 20 25 3796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Aкция и арести в „Пътна полиция” - Велико Търново. По информация на Нова телевизия е задържан висш служител в отдел "Регистрации".

Акцията приключи преди броени минути. Арестуван е инспектор Пламен Демирев, дългогодишен служител на „Пътна полиция”. За акцията потвърди и директорът на Вътрешна сигурност към МВР Стефан Банков. 

Арестите са станали в края на работния ден в „Пътна полиция” във Велико Търново. По сигнал на Вътрешна сигурност е направена проверка на регистрации на тирове и е установено клониране, т. е. двойна регистрация на едно возило.

По неофициална информация камионите са били закупени в Белгия, а собственикът им ги е регистрирал всичките, като е докарал само някои от тях.

Акцията тепърва продължава и е изключителна по своите мащаби. Тя се развива и на територията на Европейския съюз, тъй като автомобилите се издирват в трети страни. Очакват се още арести, разследването е на първоначално ниво.

Все още се изясняват подробности около тази схема. Наскоро за началник на "Пътна полиция" бе назначен Радостин Върбанов, който по телефона потвърди, че се извършват проверки, но не знае да има задържани негови служители.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама