Карлос Гон: Сам организирах бягството си от Япония

19:47, 02 яну 20 / Свят 25 2424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Карлос Гон заяви, че е организирал сам драматичното си бягство от Япония. Посраменият от действията си бивш бос в автомобилната индустрия се радва на първите си дни на свобода в Бейрут.

Точните обстоятелства за бягството на бившия шеф на Рено-Нисан от случай, за който той каза, че е „фалшифициран“, са неясни, но медийните съобщения описват конспирация, в която има всички елементи на шпионски роман.

Турция заяви, че седем души са били задържани за разпит, включително четирима пилоти, как издирваният магнат е могъл да премине през Истанбул.

Интерпол издирва Карлос Гон с червена бюлетина

Гон, който беше под домашен арест в Токио от април, се смяташе, че е в централната си резиденция в Бейрут, където посетителите влизат и излизат под контрола на телевизионните камери.

Неговото изненадващо завръщане в Ливан малко преди новогодишната нощ повдигна нови въпроси относно съдебния му статус и отбеляза последния обрат в сага, която разтърсва света на автомобилния бизнес повече от година.

Държавната агенция на Ливан цитира правосъдния министър Алберт Сархан, който обяви, че "прокурорът ... е получил това, което е известно като червено известие от Интерпол по делото Карлос Гон", пише БГНЕС.

Червеното известие от Интерпол е искане за временен арест, в очакване на екстрадиция или наказателно преследване, но не е заповед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама