Лъвове пируват с човешки останки в Аризона

15:20, 02 яну 20 / Свят 25 2296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представители на организация за опазване на дивата природа в американския щат Аризона заявиха, че са застреляли три планински лъва, хранещи се с човешки останки близо до популярен пешеходен маршрут, предаде БГНЕС.

Полицейската служба на окръг Пима обяви, че са открити човешки останки в каньона Пима в хълмовете на север от Тусон. "Трите лъва бяха убити за една нощ", съобщиха от Аризона за АФП. Те едва ли са убили някого, но човешки останки са намерени в изпражненията им.

"Не вярваме, че лъв е нападнал човека, умрял там. Аутопсията ще ни покаже повече. Но нашето убеждение е, че са изяли човешките останки след смъртта", заяви Марк Харт пред местната телевизионна станция KGUN9.

Храненето с човешки останки прави лъвовете опасни. "Рядко хранещи се с мърша, подобно ненормално поведение ги направи по-склонни да атакуват хората в бъдеще", заяви НПО в изявление, като добави, че големите котки "многократно не демонстрират страх от служители".

Смята се, че в Аризона има между 2 000 и 2 700 планински лъвове. Планинските лъвове са дистанцирани и неуловими и главно ловуват елени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама