Първото бебе за 2020 г. в „Майчин дом“ е момиченце

11:16, 02 яну 20 25 2400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първото бебе, което проплака в Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ за 2020 г., е момиченце. То се роди в края на първия ден от новата година по естествен път и тежи 3, 040 кг, 49 см и заедно с мама са в отлично здраве, похвалиха се от лечебното заведение.

Първото бебе на десетилетието e момче

Последното бебе за 2019 година също е момиченце и проплака в последния час преди полунощ. Тя тежи 2800 гр. и 48 см. Общо за 2019 година в болница „Майчин дом“ са родени 3761 бебета, което е в повече в сравнение с 2018 година.

В новогодишната нощ в родилна зала бе екипа на д-р Анатолий Дуковски. В техните ръце, в последните часове на 2019, проплакаха 4 бебета – 3 момиченца и едно момченце, като в последния ден на 2019 година са се родили общо 7 бебета. В първия ден на новата 2020 година дежурните екипи в родилна зала бяха под ръководството на д-р Дориан Босев и д-р Димитър Гунев.

Майчин дом е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Тя е единствената АГ болница в България с комплексна услуга за женско здраве и профилактика на бременността, включваща ехографски изследвания, биохимичен скрининг и неинвазивни ДНК тестове за диагностика на вродени генетични заболявания на плода, ръководени от Национална генетична лаборатория.

Екипът на СБАЛАГ „Майчин дом“ пожелава на всички здраве, благоденствие и успех през новата 2020 година!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама