Вандал повреди картина на Пикасо, струваща 20 млн. паунда

16:00, 01 яну 20 / Свят 25 2455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повдигнаха обвинение в причиняване на имуществени щети на  лондончанин, който повреди картина на Пикасо, изложена в лондонската галерия за съвременно изкуство Tate Modern, съобщи Би Би Си.

Състоянието на платното на Пикасо е оценено от експерти. Нападателят казва, че не признава вина, предава БГНЕС.

Продадоха портрет на 13-годишния Моцарт за 4 млн. евро

Двадесетгодишният лондончанин Шакил Маси е обвинен в имуществени щети. Той ще остане в ареста до 30 януари - съдът отказа да го пусне под гаранция. По време на обвинението той заяви, че не се смята за виновeн.

За състоянието на картината на Пикасо не се съобщава почти нищо. От изявлението на галерията следва, че картината е била разкъсана.

Експертите оценяват работата на Пикасо от 1944 г. „Бюст на жена“ на 20 милиона паунда. Инцидентът в галерията е станал в събота. За това как двадесетгодишният лондончанин е успял да повреди картината, галерията не съобщи.

"Нашият екип от реставратори работи по творбата, оценява щетите. Галерията Tate Modern е все още отворена", заявиха от администрацията на музея.

„Бюст на жена“ е завършен от Пикасо на 5 май 1944 г. в Париж, в последните дни на нацистката окупация. За модел на художника послужила неговата любовница Дора Маар

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама