Пиян клиент помете 6 души пред столично заведение

11:34, 01 яну 20 25 3315 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

„Съвсем рано сутринта, около 6 ч. сутринта, възникна инцидент в столично заведениеспречкване между охраната и посетители на заведението. Вследствие на спречкването един от посетителите излиза, качва се в автомобила си и удря двама души от охраната и още четирима души, които са били пред заведението – всички се преглеждат в болница. Мъжът от автомобила е седнал зад волана след употреба на алкохол". Това обяви по време на брифинг инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“, предаде репротер на ТОПНОВИНИ.

В момента се установява дали шофьорът умишлено е блъснал служителите от охраната на заведението. Работи се по случая.

Пътна обстановка

Пътната обстановка в първия ден на 2020 г. засега е нормална. Очаква се по-засилен трафик след обяд. Пътищата са проходими в цялата страна, те са почистени, но в проходите и усойните райони има предпоставки за заледявания.

Остават ограниченията за товарни автомобили над 12 т за Троянския проход, навсякъде другаде движението е нормално.

При нужда екипи на „Пътна полиция“ ще регулират движението край Благоевград, където се очаква интензивен трафик от прибиращите се от Банско и от Гърция. В района на Витиня на АМ „Хемус“ също има допълнителни екипи, които ще създадат организация за свободното пропускане през работещата тръба на тунела.

Проверките за алкохол са засилени в днешния ден. Ще се следи и за превишена скорост.

Инциденти

В новогодишната нощ няма загинали на пътя, но има 7 инцидента с пострадали. От 18.00 часа вчера до днес са констатирани над 50 шофьори с алкохол в кръвта.

„Хората продължават да си позволяват да се качват в автомобилите пили“, коментира инспектор Близнаков.

23-годишен шофьор с 1,82 промила алкохол в кръвта е пострадал, след като се е преобърнал с автомобила си извън пътя в Хисаря.

В Хасково също има инцидент с пиян шофьор с 1,72 промила алкохол в кръвта.

В София на бул. „Цариградско шосе“ пешеходец е бил ударен в района на пл. „Орлов мост“, но не е пострадал тежко.

„За алкохола – липсват сигнали от гражданите. Всички водачи, които сядат зад волана пили, са пили с някого. Как не се получават сигнали от гражданите във връзка с това нещо, как хората могат да стоят безучастни и да позволяват на някого да се качи пил в колата и да управлява?“, отбеляза инспектор Близнаков.

От началото на коледните празници са констатирани над 38 хил. нарушения на пътя. Наложени са над 2300 принудителни административни мерки, в това число са отнети свидетелства за управление и са спрени от движение МПС.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама