Борис Джонсън: Да приключим с Brexit и да сложим край на разделенията

08:30, 01 яну 20 / Свят 25 2457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чакат ни една страхотна година и едно невероятно десетилетие, каза британският премиер Борис Джонсън в новогодишното си обръщение. Само преди броени той дни спечели абсолютно мнозинство в британския парламент.

Джонсън изтъкна, че най-важната му задача е да гарантира осъществяването на Брекзит, повече от три години, след като британците гласуваха на референдум да напуснат Европейския съюз.

Британският премиер заяви в обръщението си, че тази година ще върне единството на разделената британска нация, предаде Ройтерс.

"Като се сбогуваме с 2019 г., можем да затворим страницата с разделението, омразата и несигурността, които доминират обществения живот и ни дърпат назад вече прекалено дълго време. Сега имам нов парламент, избран от народа, за да реализира неговите приоритети, който най-сетне ще се съобрази с референдума и ще осъществи Брекзит. Брекзит ще бъде осъществен преди края на този месец", категоричен бе Борис Джонсън.

Британският лидер вече спечели предварително одобрение за сделката си с Брюксел за Брекзит и последните етапи на нейното ратифициране ще започнат, когато депутатите възобновят своята работа след коледните и новогодишните празници.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама