Президентът: Нека напредваме непоколебимо към онази България, в която децата ни ще остават

00:05, 01 яну 20 / Политика 25 4209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В традиционното си новогодишно обръщение президентът Румен Радев честити на българите 2020 година. "Нека я посрещнем с вяра в доброто, в себе си и в бъдещето. Нека напредваме непоколебимо към онази България, в която децата ни ще искат да остават и с която ще се гордеят", заяви държавният глава.

Президентът обърна внимание на изтеклата 2019 г. Според него тя ни е припомнила, че демокрацията и благоденствието изискват нашето постоянно усилие. "Че когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават, решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно, парите ни се харчат безотговорно, непрекъснато се отчитат успехи, докато нищетата се множи, а качеството на живот пада драстично. Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване, а липсата на възмездие и справедливост разколебава вярата ни в утрешния ден", подчерта Радев.

Държавният глава изтъкна, че обществото ни ще преуспява, когато обедини усилия в името на достойнството и благоденствието си.

"Когато на почит са образованието, науката и културата, а талантът, трудолюбието и почтеността са водеща обществена ценност. Когато осъзнаем своята сила и отговорност, имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят прозрачно и ефективно", каза още Румен Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама