Италиански лекар: Шумахер вече е много различен от това, което помним

14:10, 31 дек 19 / Свят 25 2189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният неврохирург д-р Никола Ачари предупреди всички фенове на Михаел Шумахер, че днес легендата на Формула 1 ще изглежда много по-различно от това, което си спомняме. Преди два дни се навършиха шест години от ски инцидента, който изпрати Шумахер в дълбока кома, а оттогава семейството му го крие от фенове и журналисти, за да може германският пилот да се възстановява в пълен покой.

Ачари разкрива, че мозъчната травма на Шумахер носи със себе си много съпътстващи проблеми, които най-вероятно напълно са преобразили седемкратния световен шампион. "Шест години след инцидента ние трябва да си представим един много различен човек от онзи, който си спомняме от пистата. Въпреки интензивните грижи, които се полагат за него, при него ще има големи промени заради излинялата мускулна и скелетна система, както и отслабването на органите. Всичко това е резултат от мозъчната травма", коментира Ачари пред специализирания сайт Motorsport.com.

"Състоянието на Михаел изисква 360-градусово внимание, което не се концентрира единствено върху мозъчното увреждане. Той има екип от добри физиотерапевти, които помагат да се намалят ефектите от дългосрочното му състояние. Има усложнения, като мускулна атрофия, остеопороза, дори увреждания на органите. При някои хора с по-малки финансови възможности, тези неща обикновено водят до ранна смърт, защото на тялото се нанасят непоправими щети", допълни италианският специалист от болница Белария в Болоня.

Само преди няколко дни съпругата на Шумахер - Корина, даде надежди на неговите привърженици, след като публикува съобщение в интернет страница, посветена на възстановяването на пилота. "Големите неща започват с малки стъпки", написа Корина, но не даде никакви подробности повече, което остави феновете на Шумахер да се чудят дали той е показал подобрение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама