Изпращаме годината с предимно слънчево време

07:20, 31 дек 19 25 2370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпращаме годината с предимно слънчево време.

Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат, като дневните ще са между 3° и 8°.

В новогодишната нощ ще бъде много студено. На места температурите ще паднат до минус 10 градуса. 

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието с максимални температури между 4° и 7°. Привечер ще се появи разкъсана срена и висока облачност. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Вълнениенто на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 11° - 12°.

Ветровито, но също предимно слънчево ще е и в планините. Ще духа силен до бурен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 9°.

1 януари ще ни посрещне с променлива облачност и почти без валежи, но отново ще е доста ветровито и ще превали слаб сняг. Вятърът ще е от север-северозапад, в източните райони - от север-североизток; ще бъде умерен, временно силен и ще застудява. В петък вятърът ще отслабне до умерен. По-значителна ще бъде облачността над източната половина от страната, над Западна България ще бъде предимно слънчево, там и дневните температури ще се повишат.

През януари валежите ще са около и под нормата, а температурите ще бъдат близки до средните за периода. Те ще се колебаят от -15 до +15 гладуса.

Източник: НИМХ

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама