Елтън Джон, Роджър Тейлър и Стийв Маккуин с почетни британски ордени

13:45, 30 дек 19 / Култура 25 3096 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският певец и композитор Елтън Джон, барабанистът на „Куийн“ Роджър Тейлър и филмовият режисьор Стийв Маккуин са сред призьорите на едни от най-почетните британски отличия, включително Орденът на Британската империя.

Елтън Джон: 2019-та е най-успешната ми година

Списъкът на носителите на държавни награди на правителствения уебсайт, традиционно се публикува два пъти годишно - преди Нова Година и през юни, когато кралица Елизабет II празнува официалния си рожден ден.

Тази година „зимният“ списък съдържа имената на 1 097 души - както знаменитости, така и обикновени британци, наградени за заслуги към обществото, съобщава ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Елтън Джон, посветен в рицарство още през 1998 г., е награден с почетния Орден на кавалерите на честта за изключителни постижения в областта на музиката, чийто собственици не могат да надвишават 65 души, без да се брои самият британски монарх.

Queen пуснаха анимиран клип на коледно парче от 84-а

Съоснователят на рок групата „Куийн“ Роджър Тейлър стана офицер на Ордена на Британската империя след басиста на групата Брайън Мей, който стана носител на ордена през 2005 г.

Маккуин, удостоен с „Оскар“ като продуцент на режисирания от него филм „12 години робство“ (2013 г.), също стана носител на Ордена на Британската империя. С това отличие е удостоен и британският театрален и филмов режисьор Сам Мендес, с „Оскар“ за дебютния си филм „Американска красота“ (1999 г.), а впоследствие режисьор на два филма за Бонд.

Сред известните личности, получили тазгодишни награди са: австралийската актриса и певица Оливия Нютън-Джон, известна най-вече с ролята си в мюзикъла "Брилянтин" (1978 г.), и бившият лидер на Консервативната партия Йън Дънкан Смит.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама