Отново опашки на лифта в Банско

10:34, 30 дек 19 25 2098 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отново има опашки за лифта в Банско, съобщи Нова телевизия. Сега на скиорите се налага да чакат не на качване, а на слизане от планината, защото лифтът не може да поеме потока от туристи. В последните дни се налага съоръжението да работи извънредно, за да може всички хора да слязат от Бъндеришка поляна. А причината е, че ски пътят още не работи и заради това скиорите, вместо да се спуснат до Банско, се налага да чакат лифта.

Старт на ски сезона в Банско

Представителят на фирмата концесионер Иван Обрейков обясни и причините за създалата се ситуация. „Първият проблем, който от 11 години съществува, е че няма разрешение за изграждане на втора кабинкова линия. Заради което сутрин има опашки. Топлото време през декември оказаха влияние и оръдията ни не можаха да работят, за да подготвим и ски пътя”, обясни Обрейков.

Данъчни проверяват зимните курорти преди Нова година

Той допълни, че няма хора, които остават в планината. По думите му ски индустрията „закъсва”, защото от близо 15 години не е направено нищо, което да улесни скиорите. Обрейков е категоричен, че въпреки проблемите, отлив от желаещи да карат ски над Банско няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама