Какво време ни очаква по Нова година и през януари

16:56, 29 дек 19 25 5542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 9:35, Обновено в 16:56

 

Предупреждения за сняг и виелици в неделя. Обявени са жълти кодове за осем области в страната. Възможни са навявания. 

„Снеговалежите ще продължат и през нощта. В понеделник валежът ще спре. В Източна България вятърът ще се усили. Там е обявен жълт код за силни ветрове. Валежът ще спре на 31 декември и ще има доста слънце през деня. Температурите през деня ще се повишат, но сутрешните ще останат ниски”, съобщи дежурният синоптик в НИМХ Христо Христов, цитиран от Нова телевизия.

През новогодишната нощ се очаква отново да се усили северозападният вятър. С него ще започне ново понижение на температурите. Облачността ще се увеличи, но ако някъде има валежи, те ще са съвсем слаби. Температурите към полунощ ще бъдат между -1 и 4 градуса, няма да са много ниски. По-сериозно понижение ще има чак към сутринта”, каза още Христов.

През първия ден от новата година се очаква облачността да е доста значителна над страната. Тъй като температурите ще се понижат, на доста места ще превали слаб сняг. През следващите дни се очаква изграждане на един гребен, което ще доведе до разкъсване на облачността и повишение на температурите”, обяви синоптикът.

Времето през януари се очаква да бъде сравнително меко, с валежи под нормата.Това показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Температурите в първия месец от новата година ще варират от минус 15 градуса на места до плюс 15.

Първите десет дни времето ще бъде динамично. От север ще нахлува студен въздух и ще застудее. На места ще превали слаб сняг. Към 3-ти и 4-ти януари се очаква повишение на температурите, разкъсана облачност на места до слънчево.

От 5-и януари от север отново ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. На места ще превали слабо предимно сняг.

Около 10-и януари се очакват валежи и понижение на температурите. От север ще нахлува студен въздух и в по-голвямата част от страната ще вали сняг, така че след 10-и януари ще се образува снежна покривка.

В средата на месеца валежите ще спрат. След 20-и януари температурите ще бъдат близки до обичайните. Нови валежи предимно от сняг ще има около 22-и, 25-и и в края на месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама