Превозвачи: Да откриваш мигранти в камиона си е ежедневие

20:32, 28 дек 19 25 2371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьори на тежкотоварни камиони се оплакват, че мигранти се промъкват в ремаркетата им незабелязано, съобщи БНТ. Те напомниха за искането си за по-строг контрол, след като вчера гръцката полиция откри мигранти в български камион. Пред полицията шофьорът е казал, че те са влезли без да знае. Негови колеги разказаха колко е лесно човек да се скрие в камион незабелязано.

Понякога мигрантите разчитат на времето, в което шофьорът е спрял за почивка. Докато той спи, защото има задължителна почивка или просто е изморен, мигрантът може много лесно да се качи между неговата кабина и товарното помещение, да се изкачи нагоре, да изреже брезента, да влезе при товара и така да отпътува до крайната дестинация.

Български шофьор на камион с мигранти е задържан в Гърция

Да откриеш мигрант в камиона си не е изключение, а ежедневие. Това твърди човек, който е в бизнеса от 10 години. И вече 30 пъти шофьорите му са превозвали мигранти без да знаят.

Случаите, в които полиция намира мигрантите, излизат скъпо. Със задържане на шофьора и глоба за фирмата. А институциите не са намерили начин да реагират.

„В повечето случаи се сблъскваме със стената. И за шофьорът остава трудно да докаже, че заедно с товара е превозвал и мигранти - без да иска“, каза Димитър Димитров, изпълнителен директор на Камара на автомобилните превозвачи в България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама